• Diana en Arjan

Binnenkijken bij de strakke witte keuken van Diana en Arjan

Een hele strakke keuken in een huis dat ruim een eeuw oud is, zou dat een goed idee zijn? Ja! Het is juíst het strakke, minimalistische keukendesign dat de authentieke elementen benadrukt in de woning van Diana en Arjan. Ze zijn dolgelukkig met de keuze die ze hebben gemaakt en met de manier waarop deze door Zenner Keukens is uitgewerkt.

‘We hebben er rustig over nagedacht, over zo’n strakke keuken in zo’n oud huis (het is in 1910 gebouwd als timmerwerkplaats). Het leek ons dat de mooie dingen, zoals de houten balken aan het plafond, erdoor tot hun recht zouden komen. We hebben het voorgelegd aan Thom en Lada Zenner en zij waren heel enthousiast over het idee. Toen Thom het eenmaal in 3D had uitgewerkt was het helemaal duidelijk: zo moesten we het doen. Iedereen die hier voor het eerst binnenkomt, zegt nu: wat een gave keuken hebben jullie!’

Zachte taupekleur
De Rational-keuken is uitgevoerd in een héle zachte taupe-tint, gecombineerd met het taupe werkblad van composiet, in een stoere natuursteen-look. De spoelbak is daarin geïntegreerd, wat optisch meer ruimte genereert op het blad. Het zwevende effect wordt gerealiseerd door de strip in dezelfde kleur als het blad.

BORA inductie
Het zwart van de Quooker zien we in meer details terug in huis en het koken op de BORA kookplaat met kookveldafzuiging is een kleine openbaring. ‘Je vraagt je toch af of dat wel werkt, maar we kunnen het nu iedereen aanbevelen’, stelt Diana, die graag kookt voor familie en vrienden. In de greeploze hoge kasten hebben Diana en Arjan een oven met magnetronfunctie en daarboven een wijnklimaatkast. De voorraadkast met uittrekbare rekken geeft veel en overzichtelijke bergruimte.

Zenner Keukens
‘In de greeplijsten zit een soort kommetje, waardoor je ze makkelijker opent, ook als je langere nagels hebt, zoals ik. Op zulke details let Thom Zenner en dat zijn precies de kleine dingen die het verschil maken. Wij kenden Thom en Lada al en ze weten wat wij mooi vinden, maar bovenal leveren ze écht kwaliteit. Dat zie je aan alles terug in de uitvoering. Wij vinden de keuken prachtig!’

© Zenner Keukens | webdesign by BRANDRS