• Anne-Marie en Jacque

Binnenkijken bij de lichtgrijze keuken van Anne-Marie en Jacque

‘Wij houden van apart, van niet al te gangbaar. Bij Zenner Keukens merkten we dat ook Thom en Lada Zenner daardoor echt hun ei kwijt konden in ons keukenontwerp. Gaandeweg ontdekten we wat we echt mooi vonden: Thom stelde de koperkleur voor op de muur en de kastkleur werd naar lichtgrijs aangepast. Zo werd de moderne keuken steeds iets extravaganter. We vinden het nu het mooiste gedeelte van ons huis.’

Het mocht ook wel een beetje anders dan anders, in hun nieuwbouwwoning in een oude vesting, met replica’s van kanonnen voor de deur. Voor de bouw besloten ze dat ze hun moderne leefkeuken op de eerste verdieping wilden. Daarna gingen Anne-Marie en Jacque naar Zenner Keukens om gezamenlijk een keukenontwerp uit te werken.

Bar aan kookeiland
Bij binnenkomst word je eigenlijk meteen richting de houten bar getrokken (op het moment van fotograferen waren Anne-Marie en Jacque nog op zoek naar de stoelen die perfect in het plaatje pasten). De houtlook van de bar combineert prachtig met het gemarmerde werkblad van keramiek en de matzwarte kasten die aan weerszijden van het kookeiland veel bergruimte bieden. De stoere wasbak is een opvallend element, met de fraaie messing patina uitvoering van de Quooker erboven. Koken doen ze met het gezicht naar het gezelschap op de inductieplaat van BORA met de geïntegreerde afzuiging.

Led-strips
De hoge kastenwand in zachtgrijs dan, met uiterst links de lekker hoge koelkast en rechts de stoomoven met daaronder een ruime vriezer. Het matzwart van het kookeiland zien we hier terug in de ruime nis die sfeervol uitgelicht is met een led-strip, net als de bovenkant van de wand. De verlichting is in te stellen met een afstandsbediening.

Anne-Marie en Jacque kijken met plezier terug op de samenwerking met Zenner Keukens. ‘Tom maakt er echt een missie van om je een prachtige keuken te geven en het is een heel fijn, persoonlijk contact geweest. Tot en met de installatie aan toe: binnen twee dagen stond alles, het is perfect verlopen.’

© Zenner Keukens | webdesign by BRANDRS