• Marloes en Corjan

Binnenkijken bij… Marloes en Corjan

Graag offerden Marloes en Corjan de helft van hun garageruimte op om hun woning uit te breiden. En dat was vooral te doen om meer ruimte in de keuken te creëren. De kleine afgesloten keuken van weleer is een grote, open leefkeuken geworden!

De uitstraling is helemaal van deze tijd met de combinatie van twee warme, natuurlijke tinten: de donkere houtlook van hoge kasten en barblad enerzijds en de donkergrijze betonlook van de kasten en laden in het eiland en aanrecht daartegenover. Met de apothekerskast als leuke, verbindende touch; daarmee wordt de hoge houten wand even gebroken.

Open keukenindeling
De voornaamste wens voor de grote, open leefkeuken: voldoende beweegruimte voor iedereen. ‘In de oude situatie liepen we elkaar al-tijd in de weg’, lacht Marloes. ‘Bij Zenner Keukens keek Thom Zenner zowel bouwtechnisch als praktisch naar onze wensen. Zo zijn we op een keukenindeling gekomen waarin je er aan twee kanten van het eiland in kunt lopen. Dat is heel fijn.’

Het natte gedeelte is zoveel mogelijk uit het zicht van de woonkamer gehouden, omdat daar in een groot gezin nu eenmaal altijd wel iets staat, zo is de ervaring. ‘Dat is goed gelukt in dit ontwerp.’ Wat de keukenapparatuur betreft brengen de twee ovens (één met stoom- en één met magnetronfunctie), de apothekerskast en de wandhoge koelkast veel gebruiksgemak.

Veel werkruimte
Naast beweegruimte voorziet de grote leefkeuken in veel werkruimte aan het eiland en het lange aanrecht én in zeer veel kastruimte. Zenner Keukens tekende in het keukenontwerp ook het verlaagde plafond, waarin de afzuigkap en de dragende pilaar in werden verwerkt.

Met de barstoelen aan het kookeiland ten slotte is veel sfeer in huis gebracht. ‘Corjan houdt erg van koken’, zegt Marloes. ‘Het is fijn om aan te kunnen schuiven met een drankje erbij en gezellig de dag door te nemen.’

© Zenner Keukens | webdesign by BRANDRS